Kapidžić: “Ja ću ostat za vas papak, “seljačina” i primitivac iz SDA ali neću podržati onoga što je pobjegao”

Kapidžić: “Ja ću ostat za vas papak, “seljačina” i primitivac iz SDA ali neću podržati onoga što je pobjegao”


Faruk Kapidžić, bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo na svom Facebook profilu napisao je status koji je izazvao buru komentara.

Rođen je 1971. godine u Sarajevu gdje je završio Osnovnu školu “Miljenko Cvitković”, Tehničku školu i Arhitektonski fakultet, koji je prekinuo u maju 1992. godine, jer se priključio Armiji RBiH, u kojoj je bio do demobilizacije, decembra 1995. U novembru 1995. nastavlja studij i diplomira 1999. godine kod mentora prof. dr. Hajrudina Zagore.

Od 1996. godine počinje raditi u tek registrovanoj firmi ADS studio. Od marta 2020. do januara 2021. godine obnašao je funkciju ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Kapidžić od februara 2021. godine postaje jedan od tri člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.

 

“Znači ja treba da podržim onoga što je pobjegao kad ga je Sarajevo najviše trebalo, kao i onoga što se vratio onda kad ga Sarajevo uopšte ne treba da bi upravljao sa njim, kao i onoga što bi sa osnovnom školom da lideriše procesima, a osporava sve tuđe diplome i znanje.

Treba da podržim i onoga što je gledao Sarajevo u ratu sa okolnih četničkih kota kroz objektiv fotoaparata ili da podržim one što su došli sa poludiplomama iz drugih mjesta da sa pozicije ministara upravljaju procesima i parama kantona Sarajevo.

Treba da podržim i one rođene u Sarajevu, a potpuno su nesposobni i bahati, te pri tome puni sebe i “bogom dati” za poziciju na koju su izabrani skupljanjem glasova iz svih stranaka protiv jedne.

Dakle treba da podržim takve da ne bih bio papak, “seljačina” i primitivac koji ne zna šta je Sarajevo. Izgleda da je jedino bitno popljuvati one kojima je Sarajevo i BiH sve u životu da bi vas prihvatili oni kojima je Sarajevo i BiH jedini instrument za kvalitet njihovih života i ne interesuje ih ništa osim njihovih sebičnih privatnih interesa, a takvih ima u svim ali baš svim strankama.

Hvala vam lijepo gospodo ali ostat ću za vas papak, “seljačina” i primitivac iz SDA koji je rođen u Sarajevu.

Ostat ću kao i u ratu da se borim za san o mnogo ljepšem, multietničkom Sarajevu kakvo treba i može da bude i bez pondera 2, a vas neka podržava uređivačka politika TVSA, N1 i FACE TV.

Dobit ćete na izborima po glas od Duške Jurišić, Amira Zukića i Senada Hadžifejzovića ali nećete od većine građana Sarajeva.

S poštovanjem,
Faruk Kapidžić dia

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija