Dodik o prijetnjama Turkoviceve “Ne znam šta ona hoce, da ambasadori nose u džepu zastavu i cim izadu iz auta da je rašire”

Dodik o prijetnjama Turkoviceve “Ne znam šta ona hoce, da ambasadori nose u džepu zastavu i cim izadu iz auta da je rašire”


Srpski clan Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da niko nece snositi sankcije kojima je diplomatsko-konzularnim predstavništvima zaprijetila ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turkovic za neisticanje zastave BiH.

Dodik smatra da je to kontinuitet zloupotrebe položaja i Ministarstva i ministra.

– Mislim da ljudi to sve više danas razumiju. Ona to smatra svojom prcijom vec odavno. Jedino nadležno mjesto za sprovodenje spoljne politike je Predsjedništvo BiH, a ona tamo više ne dolazi niti može više da ucestvuje kao kredibilna, niti kao izvještac – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da propisivanje ovakve odluke više govori o nemoci, nego o moci.

– Ne znam šta sad ona hoce, da ambasadori nose u džepu zastavu i cim izadu iz auta da je rašire – rekao je Dodik.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turkovic propisala je odluku kojom zaposlenima u tom ministarstvu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) nalaže upotrebu zastave, grba i himne BiH, a u protivnom porucuje slijede sankcije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija