Majka djevojčice Džene Gadžun za portal CH: Zakazani su protesti u Sarajevu!

Majka djevojčice Džene Gadžun za portal CH: Zakazani su protesti u Sarajevu!


Amila Gadžun, majka dvoipogodišnje Džene koja je, prema otpusnom pismu KCUS-a i nalazu obdukcije, preminula nakon rutinske oftalmološke operacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, oglasila se na Facebook profilu. Nakon ćutnje, iskazala je svu nemoć i očaj roditelja, koji su prije dva i po mjeseca tragično izgubili kćerku.

„Želim da saznam ko je kriv za smrt naše Džene, ko je kriv za traume koje prolazimo i ja i muž i djeca, noćima ne spavamo. Djeca od trauma sjede do zore, muž iscrpljen od nespavanja ide na posao, radi na mašini, odgovran posao. U svakom trenutku može nekog od radnika ugroziti zbog umora i trauma.

Šta piše u otpusnom pismu Džene Gadžun: “Urađen je CT mozga koji je pokazao…”

Noćima imam gušenje, da ne nabrajam dalje. A još niko ne odgovara za smrt naše Džene, koja je bila zdrava, koja je imala jednu rutinsku operaciju u neadekvatnim uslovima.To je sve naša država i naš zakon!“, piše majka Amila Gadžun.

Majka tragično preminule Džene Gadžun se obratila portalu Crna Hronika, sa željom da informišemo javnost o planiranim protestima.

“Okupljanje građana ćemo organizovati u Sarajevu sljedeći petak, 18.02., ispred BBI u 14 sati” – kazala je za naš portal Amila Gadžun.

Uskoro prenosimo opširniju izjavu porodice za naš portal.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija