(VIDEO) Dodik: Mi smo oni koji brane ustavni poredak ovdje

(VIDEO) Dodik: Mi smo oni koji brane ustavni poredak ovdje


Nastavljamo provođenje naše politike koju smo utvrdili u vezi sa nadležnostima, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Komentarišući razgovor sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom, rekao je da su svi napori u prethodnih 20 godina da se definiše koje su nadležnosti BiH, koje entiteta, a koje kantona, nisu urodili plodom, te da antiustavne reforme ne mogu biti opravdanje za ponašanje u skladu sa Ustavom.

Dodao je i da su stereotipne i netačne priče o rušenju Ustava BiH.

„Ja sam ga pozvao da dostavi dokaz o tome kako mi rušimo Ustav, gdje piše da BiH ima pravo na pravosuđe. Ako to ima, mi smo spremni da prihvatimo tu argumentaciju. Ali, nažalost po njih, tamo nema nigdje stava da je BiH nadležna za pravosuđe, osim u dijelu Ustavnog suda BiH. Zato RS ima pravo da se prilagodi ustavnom sistemu BiH. Mi smo oni koji brane ustavni poredak ovdje i to sam mu uspješno objasnio“, kazao je Dodik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija