Štetočine Granične policije BiH i državnog buđeta: Zašto GP BiH plaća ogromne penale?

Štetočine Granične policije BiH i državnog buđeta: Zašto GP BiH plaća ogromne penale?


Odbor za žalbe usvojio deset žalbi policijskih službenika Granične policije BiH koji su se žalili na nezakonit premještaj koji se odnosio na udaljenost veću od 80 km od mjesta stanovanja.

Ovo je samo kontinuitet nezakonitog rada Odsjeka za kadrove koji doslovno štanca nezakonita kadrovska rješenja. Tako je i predsjednika Sindikata Granične policije BiH Emira Tanovića poslala iz Sarajeva u Hercegivinu, što je gospodin Tanović oborio na Sudu BiH.

To za posljedicu ima ogromne novčane penale koje plaća Granična policija BiH po osnovu troškova postupka, plaćanja advokatskih usluga, pripadajućih a neisplaćenih plaća itd. Usprkos toj činjenici na čelu Odsjeka za kadrove stoluje Dragana Jeftović.

I ne samo da stoluje nego je njoj osobito blizak pomoćnik direktora Granične policije BiH Dragan Kulić namjerava unaprijediti u odnedavno upražnjeno “srpsko”, mjesto načelnika kabineta direktora Granične policije BiH.

U Graničnoj policiji BiH uspješnost u radu definitivno nije kriterij za napredovanje nego bliskost poluegzistencijama koje su politički podobne i izuzete iz svake primjene zakonitosti u radu. Ovo je najsvježiji primjer, kazao nam je nas dobro informirani sagovornik iz Granične policije BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija