Almir Mirojević osuđen na kaznu od 18 mjeseci iza rešetaka: Fizoterapeut tražio pare za zaposlenje sina od kolegice

Almir Mirojević osuđen na kaznu od 18 mjeseci iza rešetaka: Fizoterapeut tražio pare za zaposlenje sina od kolegice


Općinski sud u Sarajevu je zbog krivičnog djela prevara pravosnažno osudio Almira Mirojevića na kaznu iza rešetaka u trajanju jedne godine i šest mjeseci. Kazna se neće izvršiti ukoliko u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Almir Mirojević je osuđen jer je kao zaposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na radnom mjestu medicinskog tehničara – fizioterapeut, u više navrata ostvario kontakt sa zaposlenicom Kliničkog centra H. Z. te joj obećao zaposliti sina u KCUS a za tu uslugu je tražio i uzeo novac.

Podsjećamo, on je priveden na jednoj od bezinskih pumpi u Sarajevu i to s označenim novcem, tačnije, pet hiljada maraka koje mu je u koverti u saradnji sa policijom predala H. Z. kako bi joj na mjesto vozača zaposlio sina.

Presuda je izrečena nakon suđenja koje je trajalo više od sedam godina. Optužnica protiv Almira Mirojevića podignuta je, naime, 7. novembra 2014. godine piše RadioSarajevo.

Fizioterapeut sa KCUS-a obećao kolegici da će joj zaposliti sina: Almir Mirojević osuđen za prevaru


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija