Prevara u bh. gradu: Sa lažnog profila naveo žrtvu da mu uplati bonove za kladionicu u vrijednosti 400 KM

Prevara u bh. gradu: Sa lažnog profila naveo žrtvu da mu uplati bonove za kladionicu u vrijednosti 400 KM


Bratunčanin N. A. osumnjičen je za prevaru putem Facebook-a.

On je korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija kreirao lažni profil i naveo C. E. iz Zvornika, da uplati “X-bon”-ove koje je kasnije iskoristio u kladionici.

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Zvornik protiv osumnjičenog je podnio izvještaj za prevaru Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina.

N. A. iz Bratunca je 2. novembra 2021. godine putem društvene mreže Facebook, korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija kreirao lažni profil na navedenoj društvenoj mreži, te dovelo u zabludu C. E. iz Zvornika, nakon čega ga je navelo da uplati X-bon-ove u vrijednosti od 400 KM, te je iste iskoristilo na elektronskoj platformi kladionice, a novac podiglo u poslovnici u Bratuncu – navodi se u saopćenju.
Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da sa velikom dozom opreza koriste društvene mreže, kao i da ne ustupaju svoje lične podatke niti podatke o bankovnim karticama putem društvenih mreža.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija