Napeto na istoku Evrope: Odobren Putinov zahtjev za korištenje vojske van granica Rusije

Napeto na istoku Evrope: Odobren Putinov zahtjev za korištenje vojske van granica Rusije


Vladimir Putin traži od ruskog parlamenta da odobri korištenje ruskih snaga u inozemstvu.

Taj potez je nužan korak za eskalaciju operacija izvan pobunjeničkih teritorija u istočnoj Ukrajini, javlaju ruski mediji.

Ukoliko mu ruski parlament odobri korištenje vojske neće postojati nikakve pravne prepreke da Rusija svoje vojne aktivnosti premjesti izvan pobunjeničkih regija.

Rusija “za sada” ne planira slati vojnike u istočnu Ukrajinu, ali će to učiniti u slučaju “prijetnje”, rekao je dužnosnik ministarstva vanjskih poslova.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko rekao je agenciji AFP kako sporazumi uključuju pružanje “vojne pomoći”, ali je dodao kako treba izbjegavati “spekulacije” o raspoređivanju trupa. “Za sada nitko ne planira ništa nikamo slati. Ako postoji prijetnja, onda ćemo pružiti pomoć u skladu s ratificiranim ugovorima”, dodao je

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je službeno od Gornjeg doma ruskog parlamenta zatražio dozvolu za slanje vojske izvan granica Rusije. Nedugo zatim, kao što se i očekivalo, njegov zahtjev je odobren.

https://twitter.com/rianru/status/1496147878183587848?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496147878183587848%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fba.n1info.com%2Fvijesti%2Fputin-od-parlamenta-zatrazio-dozvolu-za-koristenje-vojske-izvan-granica-rusije%2F


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija