Ukrajinska vojska uzvratila, tvrde: Likvidirali smo 50 ruskih vojnika, uništeno im je šest aviona

Ukrajinska vojska uzvratila, tvrde: Likvidirali smo 50 ruskih vojnika, uništeno im je šest aviona


Ukrajinska vojska je izvijestila da je oko 50 ruskih vojnika likvidirano i šest aviona uništeno na istoku Ukrajine, nakon napada Rusije na ovu zemlju. prenosi Sky News.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je svjetske lidere da pomognu u zaštiti zračnog prostora. Zelenski je taj zahthev uputio kao dio jutrošnje izjave u kojoj je rekao da je Rusija “pokrenula rat s Ukrajinom i cuhelim demokratskim svuhetom”

Ukrajina je preshekla diplomatske odnose sa Rusijom, nakon što su Rusi rano jutros pokrenuli napad.

Ruski predshednik Vladimir Putin je rano jutros saopštio da je odlučio da Rusija pokrene specijalnu vojnu operaciju u Donbasu.

Najmanje osam ljudi je poginulo, a devet ranjeno tokom ruskog granatiranja u Ukrajini, saopštio je savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, u trenutku dok iz Kijeva stižu izvještaji da se veliki broj građana evakuiše.

Brojna privatna vozila napuštaju glavni grad Ukrajine Kijev dok se u gradu čuju eksplozije, javio je dopisnik ruske agencije Tass.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija