Ulicu u Banjaluci asfaltirali bez dozvole, pa im uručeni prekršajni nalozi

Ulicu u Banjaluci asfaltirali bez dozvole, pa im uručeni prekršajni nalozi


Nakon što je utvrđeno da se asfaltiranje puta u dijelu Ulice Koste Jarića izvodi bez dozvole Grada, saobraćajna inspekcija je izvršila obustavu istih, a nakon sačinjenog zapisnika ovih dana izdati su i prekršajni nalozi za pravno lice u iznosu od 3.000 KM i 500 KM za odgovorno lice.

Podsjećamo, gradska inspekcija 19. februara, po prijavi građana, tokom nadzora utvrdila je da privredno društvo „Niskogradnja“ d.o.o. Laktaši izvodi mašinske radove na uređenju makadamskog kolovoza u dijelu Ulice Koste Jarića bez pribavljene saglasnosti od upravljača puta odnosno rješenja izdatog od strane Odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave Grada Banja Luka, te naložila zabranu daljnjih izvođenja radova. To znači da se radovi na javnim površinama ne mogu izvoditi bez dozvole Grada, jer u protivnom nema ni nadzora nad radovima, a samim tim ni odgovornosti izvođača u slučaju propusta, saopšteno je Iz Gradske uprave.

Radovi su tada obustavljeni, a s obzirom na to da nije zatečeno odgovorno lice već samo radnici tog preduzeća ostavljen je službeni poziv. Početkom ove sedmice sačinjen je i zapisnik sa odgovornim licem nakon čega je izdat prekršajni nalog.

Upravo, na poštovanju svih propisa, profesionalnom i odgovornom radu – aktuelna gradska administracija insistira od početka mandata, te su s tim u vezi najavljene i pojačane komunalno-inspekcijske kontrole.

Svi radovi koji se izvode na javnim površinama ne mogu da se izvode bez određenih saglasnosti i dozvola Grada, a svaka firma koja bude radila suprotno tome – moraće da se suoči sa posljedicama. Do sada je nekoliko firmi i kažnjeno zbog propusta odnosno probijanja rokova ili loše izvedenih radova, poput loše odrađenog iscrtavanja saobraćajne signalizacije, zatim neblagovremenog otklanjanja kvara na semaforima na raskrsnici kod Pozorišta, nepridržavanja reda vožnje u javnom prevozu putnika, te kašnjenja u izvođenju radova na rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih puteva.

Istovremeno, upućen je poziv svim firmama da ukoliko žele da svom gradu doniraju određene radove da mogu to da učine kroz ugovore o donaciji, te da se obrate gradskoj administarciji koja je spremna za saradnju na dobrobit sugrađana. Napominjemo da je u proteklih godinu dana, gradska administracija upravo u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama riješila gradnju parkova, igrališta, sportskih terena i najveću jesenju sadnju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija