Nastavljaju se sukobi oko Kijeva: Rusi pogodili dječiju bolnicu, Ukrajinci hapse diverzante

Nastavljaju se sukobi oko Kijeva: Rusi pogodili dječiju bolnicu, Ukrajinci hapse diverzante


Borbe između ruskih i ukrajinskih vojnika u i oko glavnog grada Kijeva nastavile su se i treću noć zaredom, a ukrajinski mediji javljaju kako su ruske trupe pojačale artiljerijske napade na grad.

Prema informacijama nekoliko ukrajinskih medija, ruska artiljerija je tokom sukoba pogodile dječju bolnicu Ohmadit pri čemu je jedno dijete poginulo, a dvoje ranjeno.

“Jedno dijete je poginulo, a dvoje je ranjeno. Također, poginule su dvije odrasle osobe. Građani izvještavaju kako grad gađaju iz višecjevnih raketnih sistema”, navodi ukrajinski mediji Kyiv Independent.

Pored napada iz raketnih sistema, ukrajinska vojska tvrdi kako se u gradu nalaze ruski diverzantski odredi zbog čega je u blizini Odjela unutrašnjih poslova u Kijevu došlo do pucnjave.

Do pucnjave je došlo tokom privođenja diverzanata”, navodi se.

Također, u okrugu Darnitski u Kijevu, pripadnici policije i Oružanih snaga Ukrajine zaustavili su proboj grupe ruskih diverzanata, a više informacija o ovom akciji podijelio je savjetnik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko.

“U okrugu Darnitski je ubijena grupa rusko – fašističkih diverzanata koji su pokušavali probiti kontrolni punkt. Pripadnici MUP-a i Oružanih snaga uništili su kamion s diverzantima”, navodi se.

Ukrajinski zvaničnicu su izjavili kako se očekuje kako će ruske trupe tokom noći pojačati napade na glavni grad Ukrajine.

BBC izvještava kako su ruske snage vratile kontrolu nad aerodromom Gostomel koji se nalaze nedaleko od Kijeva i oko kojeg su vođene velike borbe od početka ruske invazije.

Iako glavnina ruskih snaga još uvijek nije u centru Kijeva, trenutno se vojnici nalaze u okrugu Obolon na samom ulazu u grad. Prema riječima kijevskih zvaničnika, u centru grada osim diverzantskih odreda, ne mogu se primijetiti druge ruske jedinice


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija