(VIDEO) Stižu snimke iz Harkiva: Ruski vojni kamioni gore na ulicama

(VIDEO) Stižu snimke iz Harkiva: Ruski vojni kamioni gore na ulicama


RUSI su jutros ušli u Harkiv, drugi najveći ukrajinski grad nakon Kijeva. Potvrdio je to lokalni političar. Rekao je i da se na ulicama vodi teška borba te da ukrajinske snage eliminiraju neprijatelja.

Pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima.

Na društvenim mrežama šire se snimke ruskih vozila u Harkivu. Na nekima su ruska vozila u plamenu. BBC piše da autentičnost još nije potvrđena.

ČETVRTI je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Tijekom noći su krenuli novi žestoki napadi u okolici Kijeva. Najžešće borbe vode se u gradu Vasilkivu, 30-ak kilometara južno od Kijeva. U gradu je pogođeno veliko skladište nafte, dok je u Harkivu, prema pisanju ukrajinskih medija, pogođen plinovod.

Zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Neke banke isključene su iz SWIFT-a, globalnog sustava plaćanja. Najavili su i da će paralizirati imovinu ruske središnje banke, a ruskim oligarsima bit će zabranjeno korištenje financijske imovine na europskim tržištima.

Ured visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OCHCR) objavio je da je do sada u zemlji bilo najmanje 240 civilnih žrtava, uključujući najmanje 64 smrtna slučaja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija