Rusi zauzeli strateški važan grad na jugu Ukrajine: Pala Nova Kahovka

Rusi zauzeli strateški važan grad na jugu Ukrajine: Pala Nova Kahovka


 

Ruske trupe zauzele su grad Nova Kahovka na jugu Ukrajine, javili su ukrajinski mediji, a prenosi BBC.

To je mali grad, ali strateški smješten na rijeci Dnjepar koja direktno snabdijeva poluotok Krim vodenim kanalima.

Gradonačelnik Volodimir Kovalenko navodno je rekao da su ruske trupe zauzele gradski Izvršni odbor i uklonile sve ukrajinske zastave sa zgrada.

Analitičari su primijetili da je napredovanje Rusije najuspješnije upravo s juga, a ruske snage prijete Hersonu, Mikolajvu i Melitopolju.

Ranije je javljeno da su Rusi zauzeli Harkov, drugi grad po veličini u Ukrajini koji se nalazi na istoku zemlje piše Klix.

ČETVRTI je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Tijekom noći su krenuli novi žestoki napadi u okolici Kijeva. Najžešće borbe vode se u gradu Vasilkivu, 30-ak kilometara južno od Kijeva. U gradu je pogođeno veliko skladište nafte, dok je u Harkivu, prema pisanju ukrajinskih medija, pogođen plinovod.

Zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Neke banke isključene su iz SWIFT-a, globalnog sustava plaćanja. Najavili su i da će paralizirati imovinu ruske središnje banke, a ruskim oligarsima bit će zabranjeno korištenje financijske imovine na europskim tržištima.

Ured visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OCHCR) objavio je da je do sada u zemlji bilo najmanje 240 civilnih žrtava, uključujući najmanje 64 smrtna slučaja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija