Dodik: Hitno riješiti nabavku lijekova za djecu oboljelu od rijetkih bolesti

Dodik: Hitno riješiti nabavku lijekova za djecu oboljelu od rijetkih bolesti


Republika Srpska mora obezbijediti i zakonski regulisati nabavku lijekova za djecu oboljelu od rijetkih bolesti, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

On je naglasio da odgovorne institucije za ovu oblast moraju pronaći način da se prije svega djeci oboljeloj od rijetkih bolesti obezbjedi dostupnost lijekova, a roditelji poštede finansijskog opterećenja.

Dodik je naveo kako smatra da bi pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske već u martu trebalo da se nađu nacrti zakona o zdravstvenoj zaštiti i zakona o zdravstvenom osiguranju kojim će se regulisati i ovo pitanje i na taj način dugoročno riješiti problem nabavke lijekova, posebno onih skupih, za djecu oboljelu od rijetkih bolesti.

Dodik će sutra posjetiti Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, povodom 28. februara, Međunarodnog dana rijetkih bolesti.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija