“Pozivam vojnike u zbor”: Prvi hrvatski dobrovoljci stigli u Ukrajinu. Bivši vođa BBB-a

“Pozivam vojnike u zbor”: Prvi hrvatski dobrovoljci stigli u Ukrajinu. Bivši vođa BBB-a


 

PREDSJEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenskij uputio je preko društvenih mreža poziv ljudima širom svijeta da dođu i da se bore rame uz rame s Ukrajincima protiv ruske invazije. Za sve strance koji se uključe u rat formirana je zasebna jedinica boraca.

RTL-u se javio jedan od hrvatskih dobrovoljaca iz prve grupe koja je već otišla na ratište.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drugi hrvatski vojnici su već u Ukrajini, to je važna napomena. Jučer je prvi transport vojnika otišao za Ukrajinu, danas dolaze još dvije ekipe – jedna iz Splita, druga iz Zadra, treća čak iz Osijeka”, poručio je.
Bivši vođa BBB-a: Pozivam veterane u zbor

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, organizira prikupljanje pomoći u Zvonimirovoj ulici 23 u Zagrebu. U izjavi za Večernji list je pozvao sve koji žele ratovati u Ukrajini da se jave ambasadi Ukrajine.

“Pozivam gospodu veterane i vojnike s vojnim iskustvom u zbor! Svi koji su dosad kontaktirali veleposlanstvo bit će kontaktirani tijekom dana i dobit će sve potrebite informacije. Idem na čelu grupe koja je spremna ići u rat, a sve ostale molim da kupuju i doniraju svu moguću opremu koju mogu dati, od odora, pancirki, kaciga pa do prve pomoći”, poručio je Šeler.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija