Ovo su imena novih ministara u Vladi TK-a, među njima i bivši savjetnik Fadila Novalića, preletač iz SDP-a u SDA Zoran Blagojević

Ovo su imena novih ministara u Vladi TK-a, među njima i bivši savjetnik Fadila Novalića, preletač iz SDP-a u SDA Zoran Blagojević


Skupština Tuzlanskog kantona u ponedjeljak će na sjednici hitnog karaktera razmatrati Odluke o izboru i imenovanju članova radnih tijela i Odluku o potvrđivanju imenovanja Vlade TK.

Prema nezvaničnim informacijama, u novoj Vladi TK ministrica zdravstva bi trebala biti Dajana Čolić (DF), Mustafa Šakić (SD) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Suad Mustajbašić (SDA) ministar finansija.

Emir Begić (SD) bi trebao rukovoditi ministarstvom trgovine, turizma i saobraćaja, ministrica kulture, sporta i mladih bi trebala biti Ivana Mijatović (DF).

Mirsad Muhadbegović je prijedlog Stranke za BiH za ministra za rad, socijalnu politiku i povratak, a Anela Ajšić za ministricu prostornog uređenja i zaštite okolice.

SDA pored premijera Irfana Halilagića i spomenutog ministra finansija imat još pet ministara. Dr.sc. Ahmed Omerović bi trebao biti ministar nauke i obrazovanja, Edin Duraković ministar privreda, Hajrudin Mehanović ministar unutrašnjih poslova, Zoran Blagojević, ministar za boračka pitanja i Senada Dizdarević, ministrica pravosuđa, piše Tuzlainfo.ba.

Podsjetimo, Blagojević je izvjesno vrijeme proveo u kabinetu premijera Federacije Fadila Novalića. On je obnašao funkciju savjetnika za medije, a inače je bio i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH (SDP), koji je SDA ‘preletio’ u novembru 2019. godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija