Detalji jučerašnje nesreće kod Hadžića: Sedmero djece povrijeđeno, jedno teže

Detalji jučerašnje nesreće kod Hadžića: Sedmero djece povrijeđeno, jedno teže


Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo u saobraćejnoj nesreći koja se jučer dogodila u Hadžićima, povrijeđeno je sedmero djece od kojih jedno teže te jedna odrasla osoba koja je lakše povrijeđena.

Nesreća se desila na kolovozu magistralnog puta M-17, u mjestu Donji Zovik, općina Hadžići.

Tom prilikom došlo je do sudara kombija Ford-Tranzit (J36-O-681) kojim je upravljao E.S. (64) iz Mostara i kombija Opel Vivaro ( M97-K-980) kojim je upravljao vozač Z. B. (61), nastanjen u Sarajevu.

Teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila Opel-Vivaro, dijete rođeno 2009.godine u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, nakon čega je upućeno na kućno liječenje.

– Lakše tjelesne povrede su zadobili putnici iz navedenih vozila: dijete, rođeno 2011.godine u Istočnom Novom Sarajevu, mldb. lice, rođeno 2005.godine u SAD-u, mldb. lice, rođeno 2006.godine u Sarajevu, dijete, rođeno 2008.godine u Sarajevu, E.J., rođen 1957.godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, mldb. lice, rođeno 2008.godine u Mostaru i mldb. lice, rođeno 2004.godine u Sarajevu, a ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu, a potom su upućeni na kućno liječenje- navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija