Vučić: Srbija se danas pridružila osudi napada na Ukrajinu

Vučić: Srbija se danas pridružila osudi napada na Ukrajinu


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima večeras povodom situacije u Ukrajini, a koja utiče i na ostatak svijeta.

“Vrlo mi je teško bilo da sistematizujem ono što sam htio da kažem. Vjerovatno nikada teže i u najgorem raspoloženju se obraćam ljudima”, kazao je Vučić na početku konferencije.On je rekao da su se dogodile tektonske promjene na svjetskoj političkoj sceni i naglasio da se Srbija nalazi u izuzetno teškoj situaciji i da “danas postoji veoma malo razumijevanja za poziciju Srbije bilo gdje u svijetu”, prenosi Blic.

“U prethodnih 48 sati nisam obavještavao nikoga s kim smo sve razgovarali. Lično sam razgovarao sa predstavnicima EU, SAD-a, Ursulom von der Leyen, razmjenjivao poruke oko svih važnih pitanja: od našeg glasanja u UN-u do sankcija koje se uvode Ruskoj Federaciji. Srbija je suočena sa nevjerovatnim pritiskom”, naglasio je Vučić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija