Secesionistička politika: Civilna zaštita RS-a prekinula saradnju sa Ministarstvom sigurnosti BiH

Secesionistička politika: Civilna zaštita RS-a prekinula saradnju sa Ministarstvom sigurnosti BiH


Uprava Civilne zaštite bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska prekida svaku dalju saradnju i komunikaciju sa Ministartsvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, i to na period od 90 dana, od 17. marta do 16. juna.

Kako se navodi u službenom dokumentu koji potpisuje vršilac dužnosti direktora Uprave Milan Novitović upućeno predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, razlog za ovaj potez je taj “što se Ministarstvo sigurnosti BiH na drzak i nekorektan način miješa u unutrašnje stvari Republičke uprave civilne zaštite RS-a”.

Navedno je kako u narednih 90 dana CZ RS-a neće učestvovati u daljim aktivnostima, vježbama i programima koji su započeti u koordinaciji sa Ministarstvom sigurnosti BiH.

Dalje, tvrde kako je dio nadležnosti iz oblasti zaštite i spašavanje prenesen sa entitetskog na državni nivo i to kao posljedica pritiska međunarodnog faktora.

Ovo je očigledno nastavak puzajućeg državnog udara koji već nekoliko mjeseci pokušava provoditi vlast u RS-u, predvođena čelnikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradom Dodikom, piše Faktor.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija