Ako krene u otcjepljenje RS-a, Dodik će biti sam! Hrvatska Čovićev trojanski konj!

Ako krene u otcjepljenje RS-a, Dodik će biti sam! Hrvatska Čovićev trojanski konj!


Hrvatska remetilački faktor u odnosima BiH u EU! Hrvatska trojanski konj u EU! Dodikova najava secesije provociranje, otišao predaleko, teško da se može vratiti nazad!

Čović se nadao dogovoru o Izbornom zakonu, licitirali su u vezi trećeg entiteta. Rusija je pogrešno procijenila, ništa im ne ide po planu!

Sada je Moskvi teško izvući se, a ne priznati poraz! 2014. godine je Putin nagovarao Dodika da se otcijepi, a navodno je Vučić to spriječio! Zapad bi trebao uvesti sankcije vodstvu RS-a, poslati pojačanje, poslati jedinice u Brčko! Dodik bi u avanturi secesije bio sam! Moskva neće pomoći Dodiku da ide u avanturu secesije!

Vidjet ćemo još jednu rundu pregovora za izmjene Izbornog zakona! Od početka su bili opasna greška EU i SAD-a! Zagreb u EU djeluje kao produžena ruka HDZ BiH! Hrvatska nije načisto sa svojom prošlošću, remetilački je faktor u odnosima BiH u EU! Hrvati u BiH zarobljeni politikom HDZ BiH i Dragana Čovića! Hrvatska je trojanski konj u EU! Djeluje u interesu Čovića i HDZ BiH! Željana Zovko je enigma, specifična osoba s dvojnim državljanstvom, čas je u hrvatskoj politici, čas u HDZ-u BiH! To je konflikt interesa!

Taktički se Dodik malo povukao, vidjeli smo lažno vraćanje u Parlament nakon reakcije Vučića! Čović se nadao dogovoru o Izbornom zakonu, licitirali su u vezi trećeg entiteta. Čović se nada još jednoj rundi, ali sumnjam da će doći do dila. Morat će odlučiti hoće li se povući i čekati nove izbore! Nemaju Dodik i Vučić iste interese. Vučiću nije bilo drago što ima direktan odnos sa Moskvom. Vučić sjedi na dvije stolice, komplikovan je. Pritisak će svakako rasti nakon izbora u aprilu. Rusija je pogrešno procijenila, ništa im ne ide po planu! Sada je Moskvi teško izvući se, a ne priznati poraz! Mislim da je konflikt između Zapada i Rusije zasad kontrolisan! Rusiji je cilj provocirati Zapad djelovanjem u BiH! Zapad bi trebao uvesti sankcije vodstvu RS-a, poslati pojačanje, poslati jedinice u Brčko, onda bismo imali situaciju u kojoj se ne bismo ni morali pitati koji je ruski interes! Slanje ruskih vojnika u RS više nije opcija! Trebao bi Dodik razmisliti da li bi htio ići u avanturu secesije, jer Moskva mu neće pomoći u tome!

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija