Ovo je Aleksandar Mijatović optužen za ubistvo krim-inspektora: “Već ubijao zbog BMW-a”

Ovo je Aleksandar Mijatović optužen za ubistvo krim-inspektora: “Već ubijao zbog BMW-a”


U sklopu istrage ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića uhapšen je Aleksandar Mijatović.

Kako pišu Nezavisne, Mijatović je poligrafski ispitan, te je pao na poligrafu.

Miljatović je već osuđivan za ubistvo i to prije 14 godina, kada je u Okružnom sudu u Banjoj Luci osuđen na 16 i po godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Saše Ilića Španca (31) na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjoj Luci.

n je tada, podsjetimo, u potpunosti priznao krivicu, te mu je odmah izrečena i kazna za zločin koji se dogodio 30. avgusta 2007. godine u kasnim večernjim satima.

Mijatović je, prisjetimo se, tada izjavio da je priznao krivicu u pokušaju da izvuče od odgovornosti svoju djevojku, koja je bila optužena za saučesništvo.

Iako su nakon hapšenja oboje tvrdili da su ubili Ilića kako bi oteli njegov luksuzni BMW 750 kako bi od toga kupili sebi stan, Mijatović je u februaru 2008. godine potpuno izokrenuo priču.

Pred Sudskim vijećem Mijatović je rekao da je prava istina da je ubistvo rezultat isključivo njegove ljubomore.

Planirali da prodaju BMW i kupe stan

Saša Ilić (31) brutalno je ubijen jer je zaljubljeni par ubica skovao pakleni plan da ga ubiju i prodaju njegov skupocjeni BMW, kako bi se skućili, tvrde izvori “Nezavisnih” bliski istrazi.

Aleksandar Miljatović (19), perspektivni rukometaš banjalučkog Kosiga, to je ispričao policijskim istražiocima, nakon što se u petak predao policiji, u trenutku dok je Ilićev nestanak još predstavljao misteriju za inspektore.

Nedugo nakon priznanja, sa lisicima na rukama završila je i njegova djevojka Jelena Tegel (19), skromna studentica prve godine Ekonomskog fakulteta, koja je žrtvu 30. avgusta namamila na parking Kliničkog centra, poznato okupljalište zaljubljenih. Uvučen u smrtonosnu zamku, Ilić nije imao kuda – tri metka iz Miljatovićeve puške završila su u njegovim grudima, a četvrtim, u stilu profesionalnih ubica, `ovjeren` je u glavu.

`U policiji je ispričao da su imali plan da prodaju njegov automobil i od toga kupe stan, kako bi otpočeli zajednički život`, ispričao je izvor blizak istrazi.

Još u šoku, prijatelji i roditelji banjalučkih `Boni i Klajda` još ne mogu da vjeruju da taj zaljubljeni mladi par mogao da počini tako monstruozno ubistvo.

Oboje mladih živjeli su u naselju Starčevica, u blizini parkinga gdje je policija otkrila Ilićev BMW. Kako pričaju komšije, Jelena je završila ekonomsku školu, a slovila je za jednog od boljih đaka. Ove godine upisala je i ekonomski fakultet.

`Niko nije mogao da vjeruje u to, jer je Jelena vrlo mirna i povučena djevojka. Nju i Aleksandra često smo viđali zajedno, on ju je uvijek pratio kući i ni po čemu se nije moglo naslutiti ovako nešto`, kažu Jelenine komšije.

Skrhana bolom, Jelenina majka juče je reportere `Nezavisnih` dočekala na vratima. Jecajući, o svojoj kćerki je pričala biranim riječima. Jelena je, kaže, dijete samo kakvo se poželjeti može.

`Ne znam… ne znam zašto je to učinila`, kazala je dok su se suze slijevale niz lice.

U komšiluku, kod roditelja Miljanovića, takođe, tuga i jad. Slomljeni od bola, nisu imali snage da pričaju sa novinarima, već su samo kazali da dijele bol porodice ubijenog Ilića.

Miljanović je, inače, kako pričaju njegovi saigrači, slovio za vrlo perspektivnog rukometaša, snažne volje i, praktično, bez poroka.

`On ne pije, ne puši, pa čak ne pije ni gazirane sokove. Takvog mladića, po svemu primjerenog, teško je zamisliti kao ubicu`, kažu kolege iz auto-praonice, gdje se Aleksandar nedavno zaposlio, da bi dopunio džeparac. Kako kažu, na to je upućivao i njegov životni stil – na posao je dolazio poslije jutarnjeg treninga, da bi radio sve do poslijepodnevnog treninga.

Rukomet je, inače, trenirao od djetinjstva, a stručnjaci su mu predviđali sjajnu budućnost.

`On je perspektivan igrač sa sjajnim fizičkim predispozicijama za rukometaša, a uz ozbiljan rad mogao je postati vrlo dobar igrač. Na treningu je uvijek bio marljiv i ispunjavao sve obaveze, a nikad nije se isticao nekakvim negativnim ponašanjem koje bi ukazalo da ima nekakvih problema`, kazao je Bojan Crnomarković, njegov trener u Kosigu.
Žrtva ubistva

Saša Ilić, žrtva ubistva, bio je zaposlen u Službi obezbjeđenja `Telekoma Srpske`. Više puta je privođen zbog konzumiranja narkotika, a prema nezvaničnim informacijama odnedavno se počeo baviti trgovinom droge.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija