Mađarska podupire hrvatsku zajednicu u BiH, a Čović je naš prijatelj

Mađarska podupire hrvatsku zajednicu u BiH, a Čović je naš prijatelj


Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto danas je nakon sastanka s liderom HDZ-a Draganom Čovićem poručio da Hrvati u BiH uvijek mogu računati na mađarsku podršku.

Uoči početka 23. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, Čović se zahvalio Mađarskoj koja je ovogodišnji partner sajma.

“Čestitam na rezultatima na izborima koji su održani u nedjelju. Hvala predsjedniku Vlade Mađarske i prijatelju Viktoru Orbanu na partnerstvu. Čekali smo dvije godine zbog korone i nadam se da ćemo uz prijateljske odnose izgraditi i snažniju infrastrukturu kada je u pitanju ekonomija”, rekao je Čović.

Foto: D. S./Klix.ba

Mađarski šef diplomatije Peter Szijjarto je poručio da Dragana Čovića Budimpešta smatra prijateljem.

“Jako je malo političara koji su toliko korektno govorili o Mađarskoj i izborima. Mi smo to primjetili, cijenili i cijenimo takav odnos. Želim naglasiti da je interes Mađarske da u BiH imamo mir i stabilnost.

Nama je jasno da je za mir i stabilnost potrebno da svoje mjesto u BiH pronađu svi konstitutivni narodi. S naše strane podupiremo hrvatsku nacionalnu zajednicu u ostvarivanju svih prava koje im garantuju međunarodni sporazumi. Kada naši hrvatski prijatelji budu potaknuli takva pitanja na međunarodnim forumima, uvijek mogu računati na podršku Mađarske”, poručio je piše Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija