Bećirović: Džaferović je ponizio BiH čestitkom negatoru genocida Vučiću

Bećirović: Džaferović je ponizio BiH čestitkom negatoru genocida Vučiću


Delegat u Domu naroda BiH iz redova SDP-a Denis Bećirović optužio je danas predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića da je ponizio BiH čestitajući Vučiću izbornu pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji.

Njegov stav prenosimo u cjelosti:

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, čestitam Vam na ponovnom izboru za predsjednika Republike Srbije, između ostalog napisao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Džaferovićeva čestitka Aleksandru Vučiću je političko poniženje države Bosne i Hercegovine. Vučić je istaknuti zagovornik anticivilizacijskog negiranja genocida nad Bošnjacima, autor monstruozne rečenice da ‘za jednog Srbina treba ubiti stotinu Muslimana’ i inicijator postavljanja table ‘bulevar Ratka Mladića’. Takav političar ne zaslužuje nikakvu čestitku, već maksimalni politički oprez i osudu.

Mir i stabilnost u regionu ne grade se ponižavajućim čestitkama onima koji ne poštuju pravosnažne presude Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

Da li bi ijedan predsjednik neke države koja je bila žrtva agresorskog rata javno čestitao izbornu pobjedu političaru koji ne poštuje i prkosi presudama sudova Ujedinjenih nacija?!

Bez samopoštovanja neće nas ni drugi poštovati”, napisao je Bećirović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija