Bivši inspektori za narkotike osuđeni zbog prodaje droge na 13 godina zatvora

Bivši inspektori za narkotike osuđeni zbog prodaje droge na 13 godina zatvora


Bivši policijski inspektori Srđan Radulović (36) iz Banja Luke i Ognjen Stijak (36) iz Bosanske Kostajnice u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno su osuđeni na 13 godina i pet mjeseci robije zbog organizovane prodaje narkotika i drugih krivičnih djela.

Radulović je osuđen na jedinstvenu kaznu od osam godina i pet mjeseci zatvora, a osim za prodaju droge, osuđen je i za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i iznudu iskaza. Stijak je osuđen na pet godina i to zbog prodaje droge i zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

Raduloviću je kazna smanjena za mjesec, a Stijaku za tri mjeseca zatvora u odnosu na posljednju presudu Okružnog suda u Banja Luci iz jula 2021. godine.

 

Obojici je u kaznu uračunato vrijeme koje su do sada proveli u pritvoru i na izdržavanju kazne od ukupno četiri i po godine i jedan dan. Tako je Stijaku sada po novoj presudi ostalo da odsluži još pola godine, a Raduloviću da izdrži tri godine i 11 mjeseci zatvora.

Vijeće Vrhovnog suda RS je presudu izreklo nakon što je odbilo kao neosnovanu žalbu Republičkog tužilaštva, a djelimično uvažilo žalbe optuženih i njihovih branilaca i Stijakove majke.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija