(FOTO) Nakon posjete ministra se ništa nije promijenilo: U ovakvim uslovima rade policajci u Sarajevu

(FOTO) Nakon posjete ministra se ništa nije promijenilo: U ovakvim uslovima rade policajci u Sarajevu


Pripadnici Policijske stanice Trnovo rade u nehumanim uvjetima i potkapacitirani, ali čini se da to nikoga nije briga.

Prostorije su još prošle godine poplavile i sve se još osjeća na vlagu. Fotografije koje vam donosimo slika su i prilka uvjeta u kojima rade ovi službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sramota! Da li je moguće da u 21. vijeku ovako izgleda jedna policijska stanica? Brine li iko o zdravlju tih ljudi?

POGLEDAJ GALERIJU

 

Brinu, ali samo deklarativno. Jer kako drugačije prokomentirati da se ni četiri mjeseca od posjete ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katice i neocijenjenog policijskog komesara Nusreta Selimovića ovoj policijskoj stanici ništa nije uradilo.

Zahvaljujući brzoj reakciji naših uposlenika odnosno policijskih službenika u policijskoj stanici Trnovo većina osnovnih sredstava za rad, u prizemlju objekta je spašena. U narednom periodu preduzet ćemo sve potrebne aktivnosti kako bi se šteta sanirala, a objekat policijske stanice Trnovo vratio u svoje prethodno stanje – objavio je 7. novembra prošle godine Katica na svom Facebook profilu.

I, ništa.

Dodatni problem je nedovoljan broj policijskih službenika, pa tako, kako su nam kazali naši izvori, gotovo dva čovjeka i jedna patrola pokrivaju područje od Trnova do Grepka.

Imaju jednog šefa smjene, jednog stražara…

I pored svega, iako zaboravljeni, rade profesionalno i uspješno svoj posao, za razliku od onih koji ih predstavljaju i koji jedino ne zaboravljaju da na društvenim mrežama objave svaki svoj korak, makar bio i populistički, piše Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija