09.03.2022., Banja Luka, Bosna i Hercegovina – Prijevoznici iz Republike Srpske odrzavaju mirni prosvjed u Banja Luci kako bi ukazali na veliko poskupljenje goriva, sporne licence koje im otezavaju rad i dugo drzanje na granicama BiH. Vise od 150 kamiona se okupilo kod prijedorske petlje u Banja Luci odakle su se zaputili prema Bosanskoj Gradisci. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
Posljedice novih sankcija: Teretnjacima sa RUS i BLR tablicama zabranjen ulazak u EU

Posljedice novih sankcija: Teretnjacima sa RUS i BLR tablicama zabranjen ulazak u EU


Zemlje Evropske unije, koje se graniče sa Rusijom i Bjelorusijom, zbog sankcija zabranile su od petka ulazak teretnim vozilima, registrovanim u te dvije zemlje, koja prevoze određenu robu, saopštila je danas ruska carinska služba.

Vozila koja se koriste za međunarodni transport sa ruskim i bjeloruskim registarskim tablicama neće moći da prevoze robu na teritoriji EU, saopštila je ruska carinska služba, prenosi Rojters.

Prema dostupnim informacijama, ograničenja se još ne odnose na drumski teretni transport koji isporucuje farmaceutske, medicinske, prehrambene i poljoprivredne proizvode, uključujući pšenicu, energente, obojene metale i đubrivo, saopštila je carinska služba.

Tranzit iz Rusije do ruske enklave Kalinjingrada i dalje je otvoren za vozila registrovana u Rusiji.

EU je u petak formalno usvojila nove sankcije Rusiji, uključujući zabranu uvoza uglja, drveta, hemikalija i drugih proizvoda, takođe, sprečavajući mnoga ruska plovila i kamione da uđu u evropski blok.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija