Ponovo se oglasili uposlenici SDP-a povodom finansijske dubioze u kojoj su se našli

Ponovo se oglasili uposlenici SDP-a povodom finansijske dubioze u kojoj su se našli


“Koliko rukovodstvo SDP BiH ima razumijevanja za probleme uposlenih i koliki je stepen solidarnosti, bahatosti i nezainteresovanosti prisutan u SDP BiH najbolje ilustruje da je demant na naš vapaj javnosti upućen od strane SDP BiH prvi pisani dokument vezan za uposlenike kojeg je pravno lice SDP BiH uputilo svojim uposlenim od 2014. godine i ovakav odnos i jeste zapravo razlog zašto je sve moralo izaći u javnost”, navodi se na početku pisma uposlenika SDP-a BiH.

Oni ističu da veliki broj uposlenih u SDP-u u ponedjeljak na sastanak koji ste zakazali neće moći doći jer nemaju novaca za prevoz, dok je generalni sekretar partije dodatno otežao i platu za osmi mjesec 2018. godine.

“Ponavljamo osmi mjesec 2018. godine nakon što je u petak, 29. marta 2019. nalog bio potpisan cijeli dan, ovjerio i pustio tek u 15 sati isti dan, tako da većina uposlenih platu nije dobila. Kontraproduktivno je pričati o dubiozi u SDP-u BiH, a pogotovo o tome se dopisivati preko medija, jer svi dobro znamo ko je u rukovodstvu SDP-a BiH bio 2010. i 2014. Dakle gotovo isti ljudi kao i danas, a javnost kao i mi vrlo dobro znamo da je dubioza iz 2014. sanirana prodajom zgrade u Sarajevu, što znači da trenutno rukovodstvo partije snosi odgovornost za stanje u SDP BiH od 2010. godine do danas”, stoji u saopćenju.

Uposlenici koji su s javnosti podijelili finansijske probleme u SDP-u odnosno dugovanja prema radnicima kažu da su socijaldemokrate koje se bore svim sredstvima za svoja prava.

“Volimo svoju partiju, ali iznad svega volimo svoju djecu i nećemo nikome dozvoliti da naše porodice pretvara u socijalne slučajeve. Mi nismo anonimni jer naš stav dijeli 90 posto uposlenika i u centrali partije i širom BiH. Mnogobrojni mediji su nam se javili, traže otvorenu saradnju, ali nama nije u interesu blatiti svoju partiju, ali ako bude bilo potrebno, u javnosti jer u partiji dosada nismo mogli ćemo otvoriti mnoga pitanja”, naveli su.

Za kraj je rečeno da imaju povjerenja u predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da će
smoći snage i riješiti problem finansijske stabilizacije.

“Mi imamo povjerenje u njega, a manja grupa privilegovanih, a ujedno i kreatora saopćenja u kojem “razumiju“ situaciju kako je gladan zaspati su lažni socijaldemokrati i ništa drugo.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija