Novo zataškavanje ubistva policijskih organa: Surovo polomili i pretukli Dragana Miletića

Novo zataškavanje ubistva policijskih organa: Surovo polomili i pretukli Dragana Miletića


Dragan Miletić preminuo je nakon što su ga Kojdić, načelnik Odjeljenja za krve delikte, i još nekoliko inspektora surovo polomili 02.04. o.g.

piše: Slobodan Vasković

Poštovani,

“Pored svih napora u liječenju koje su uložili naši medicinski profesionalci, pacijent za kojeg ste poslali upit preminuo je jutros u 06:00 h”, saopšteno mi je iz UKC RS Banjaluka.

Miletić je 18 dana bio na respiratoru i samo je bilo pitanje trenutka kada će mu se život ugasiti.

Miletić je preminuo u UKC RS Banjaluka.

Iz te ustanove su u nekoliko navrata odgovorili da je Miletić “priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne”.

Neizvjesnost je postala smrtna izvjesnost.

MUP RS se do sada nijednom nije oglasio o ovom slučaju i očito je da imaju namjeru da sve zataškaju. I da u tome imaju podršku OJT Banjaluka iako je ovdje riječ o ubistvu.

Pripadnici MUP RS, Odjeljenje za krvne delikte PU Banjaluka, na čijem čelu je dželat Siniša Kojdić, pretvorili su batinama Dragana Miletića u biljku, koji je vegetirao na respiratoru dok nije preminuo, što niko nije zaslužio kakav god bio.

MUP RS je, dokazuje to i ovaj slučaj, privatna agencija Mafije.

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka uopšte nije reagovalo na surovo satiranje, pokazalo se do smrti, Miletića.

Nedjelovanja OJT Banjaluka već sam objavio; Podsjećam, i na drugi upit o tome šta su preduzeli povodom pokušaja ubistva Miletića, lakonski su odgovorili:

“U vezi sa obraćanjem od 12.04.2022.godine, obavještavamo; da smo Vam proslijedili odgovor dopis broj:IT-128/22 od 07.04.2022.godine, te da za sada ne raspolažemo sa više informacija u vezi sa zdravstvenim stanjem Miletić Dragana”.

 

O bilo kakvoj istrazi ni riječi, ni slova, ni zareza!

Da podsjetim šta su mi odgovorili 07.04.2022. godine:

“Prema informacijama sa kojima raspolaže Okružno javno tužilaštvo Banja Luka osumnjičeni Miletić Dragan, se nalazi u UKC RS- Banja Luka i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško.Tužilaštvo do sada nema informaciju iz kojeg razloga se lice nalazi u besvjesnom stanju.

Uputili smo zahtjev Univerzitetskom kliničkom centru RS- Banja Luka, za dostavu cjelokupne medicinske dokumentacije i informacija o zdravstvenom stanju Miletić Dragana (od prijema u Klinički centar do danas)”, odgovoreno mi je na upit koji sam OJT Banjaluka postavio u vezi sa teškim prebijanjem Dragana Miletića, osumnjičenog za ubistvo.

 

Osumnjičeni Miletić uhapšen je 2. aprila ove godine, nakon što je u lokalu u Banjaluci napao goste. Jednog je udario flašom u glavu, a drugog je nožem ubo u grudi.

Miletić je uhapšen u noći 01/02.04.o.g. zbog sumnje da je pokušao ubistvo.

O Miletiću su mi pisali mnogi – iskreno, sve najgore, ali ako je/kada je već bio takav zašto ranije nije presuđen, a pošto se to već nije desilo, onda je imao pravo na pravično suđenje, šta god da je uradio, a ne da mu presuđuje Siniša Kojdić i podređeni mu inspektori iz Odjeljenja za krvne delikte.

Da budem precizan do kraja, što se tiče odgovora iz OJT Banjaluka, koji sam dobio 12.04 .o.g., nisam ja OJT poslao pitanja o zdravstvenom stanju Miletića, jer nisu zdravstvena institucija, već moja pitanja glase:

Prema informacijama kojima raspolažem, Miletić je teško pretučen u PU Banjaluka, nakon čega je prebačen u UKC RS.

“Molim Vas da mi, tokom dana, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, odgovorite na sljedeća pitanja:

-Da li ste utvrdili zbog čega je Miletić završio u UKC RS sa teškim povredama glave, opasnim po život?

-Da li ste dobili Izvještaj iz MUP RS o tome zbog čega je Miletić završio u UKC RS, a ne u OJT Banjaluka?

-Da li ste utvrdili ko je odgovoran za nanošenje takvih povreda?

-Da li ste otvorili slučaj u vezi sa tim, jer se teško premlaćivanje Miletića, takođe, može okarakterisati kao pokušaj ubistva?

-Da li nadležni tužilac prati zdravstveno stanje Miletića i koje sve radnje je OJT preduzeo u vezi sa ovim slučajem?

 

Molim vas da mi odgovorite tokom dana zbog hitnosti kako bih objektivno informisao javnost o svemu u vezi sa ovim teškim incidentom za koji postoji mogućnost da kao epilog ima smrtnu posljedicu privedenog Miletića”.

Kao što i sami imate priliku pročitati nisam dobio nijedan adekvatan odgovor iz OJT Banjaluka.

 

Iz UKC RS su mi 12.02. odgovorili da je Miletić i dalje u životnoj opasnosti.

“Pacijent za koga ste poslali upit je i dalje teškog opšteg stanja, priključen na aparat za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne”, odgovoreno mi je iz UKC RS.

 

Svi su čekali da Miletić umre i da tu nasilnu smrt što prije gurnu pod tepih; Presudio mu je Kojdić. Nema, valjda, potrebe OJT Banjaluka ništa da radi. (nastaviće se)

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija