Heroinska kriza: Hitna pomoć u Sudu pomagala osumnjičenim Bajramoviću i Ramiću

Heroinska kriza: Hitna pomoć u Sudu pomagala osumnjičenim Bajramoviću i Ramiću


Hitna pomoć danas je intervenila u Kantonalnom sudu Sarajevo nakon što je Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću naglo pozlilo prije početka današnje sjednice na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje pritvora.

Dvojica heroinskih ovisnika lišeni su slobode zbog likvidacije muškaraca čije su tijelo zapalili u napuštenoj kuću u Odobašinoj ulici.

Kako se saznaje sudska policija je morala zvati Hitnu pomoć jer je osumnjičene zahvatila heroinska kriza.

Kako Hitna pomoć ne daje metadon, to su im, kako se nezvanično moglo čiti danas u sudu, ljekari Hitne pomoći dali sredstvo za smirenje, pa se sjednica mogla održati.

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću osumnjičenima za likvidaciju muškarca čije je ugljenisano tijelo pronađeno u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici u Sarajevu.

– Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od sakrivanja dokaza, ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te opasnosti od uznemirenja javnosti – kazao je za Avaz Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija