Borenović: Kao da nam nije dosta kriza, HDZ i SNSD nas uvlače u novu, sve rade da spriječe izbore

Borenović: Kao da nam nije dosta kriza, HDZ i SNSD nas uvlače u novu, sve rade da spriječe izbore


Predsjednik PDP-a Branislav Borenović prokomentarisao je današnju sjednicu Doma naroda, odnosno glasanje HDZ-a i SNSD-a koji su odbili prijedlog Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda kojim se traži osiguravanje novca za održavanje Općih izbora.

Borenović navodi kako novac mora biti obezbijeđen bez obzira na izbjegavanje ovih dvaju stranaka.

– Očigledno je da sve rade da spriječe održavanje izbora: prvo Vijeće ministara nije osiguralo sredstva za izbore u roku, do 19. maja, da bi danas Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH odbio da naloži Vijeću da osigura sredstva. Mi se ovdje moramo pridržavati demokratskog principa da građani imaju pravo da biraju i budu birani, Borenović.

Borenović je zatim u ovaj miks optužbi ubacio i SDA rekavši kako su ove tri stranke učinile sve da ne dođe do reforme izbornog zakona, a da su s novim potezima otišli i korak dalje te nastoje spriječiti samo održavanje izbora.

– To nas dovodi u potencijalno novu ozbiljnu krizu, kao da svima već nije dosta stalnih kriza. Jedino kod nas vlast ne da ništa ne predlaže, nego koči sve konstruktivno što se može uraditi, naveo je on.

Dodao je nekoliko primjera blokada ovih stranki, od zakona o ukidanju akciza i smanjenja PDV-a do dovođenja u pitanje legitimiteta institucija, što za sobom, kako Borenović ističe, povlači nove probleme.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija