Sebiji Izetbegović Avaz mora platiti odštetu 5.100 KM 

Sebiji Izetbegović Avaz mora platiti odštetu 5.100 KM 


Sebiji Izetbegović Avaz mora platiti odštetu 5.100 KM

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a dobila je tužbu za klevetu koju je podnijela 24. januara 2018. protiv Avaz-roto pressa d.o.o..

Naime, u tužbi je navedeno da je u tekstovima koji su predmet tužbe iznesen čitav niz kleveta na račun tužiteljice s namjerom nanošenja štete njenom ugledu piše Crna-Hronika

Tužiteljica Sebija Izetbegović nije sprječavala održavanje sjednica Naučno nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta u Sarajevu na način da je od članova tog vijeća, zaposlenika KCUS-a telefonskim putem zahtijevala, odnosno naređivala da ne idu na sjednice, a osobito nije slala “fermane” (pismene naredbe) sa takvim zahtjevima kako se imputira u naslovima tekstova koji su predmet tužbe.

Između ostaloga je navedeno u presudi kojom je tuženom naloženo da tužiteljici Sebiji Izetbegović na ime naknade štete zbog klevete isplati iznos 5.100 KM sa zakonskim zateznim kamatama počev od 24. januara 2028., kao i nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 3.098 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija