(VIDEO) Čović: Čeka nas ogromno iskušenje, natjerani smo da izađemo zajedno na izbore

(VIDEO) Čović: Čeka nas ogromno iskušenje, natjerani smo da izađemo zajedno na izbore


U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva HNS-a na kojoj je raspravljano o preduzetim predizbornim aktivnostima, te provođenju zaključaka vanrednog zasjedanja HNS-a.

Nakon što je Ustavni sud BiH donio odluku da HDZ-ov prijedlog izmjena izbornog zakon, koji je bio na Domu naroda, nije štetan po vitalni nacionalni interes Bošnjaka, lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da će sazvati hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Uvjeren je, naglašava Čović, da će ta odluka na Domu naroda proći.

Rekao je da bi naredne sedmice trebali imati Nacrt budžeta s obzirom na to da je ministar finansija Vjekoslav Bevanda danas uputio budžet za 2022. godinu Vijeću ministara BiH.

Osvrnuo se i na predstojeće izbore kao i izbor kandidata za člana Predsjedništva BiH. Želja im je, kaže, da na primjeru Mostara grade kadrovsku politiku za opće izbore – a to će značiti mnogo osvježenja i novina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija