Dodik: Kalabuhov će doći na sjednicu NSRS, drugi ne žele zbog njega

Dodik: Kalabuhov će doći na sjednicu NSRS, drugi ne žele zbog njega


Na prijedlog Milorada Dodika, NSRS će razmatrati informacije o međunarodnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji – mjestu i ulozi RS-a. Sjednica je planirana za ponedjeljak.

Tim povodom je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a danas potvrdio da će ruski ambasador Igor Kalabuhov doći na sjednicu.

– Mi smo anketirali ambasadore, onda su drugi rekli da neće ako je tu ruski ambasador. Pa da ne bi mi im davali priliku da im šaljemo pozive, a da oni seire kako nisu došli i kako nas ignorišu, onda ih nismo ni pozvali.

Jer su rekli da neće doći ako je tu ruski ambasador, one koje smo mislili i rekli su, anketirali smo ih i rekli su da neće – rekao je Dodik i dodao:

– Ruski ambasador je iskazao svoj interes da dođe, i mi to uvažavamo i poštujemo, kao što bi poštovali da i drugi koji hoće sad se jave da hoće i bit će tu. Ali imajući u vidu raniju praksu, da mi nešto zovemo, nas nešto ignorišu, apsolutno mislim da je prikladno da se ne zovu oni koji ne žele da dođu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija