Obrad V. osumnjičen da je neovlašteno iskopao pijesak vrijedan 835.590 KM

Obrad V. osumnjičen da je neovlašteno iskopao pijesak vrijedan 835.590 KM


Obrad V., direktor privrednog društva iz Broda osumnjičen je da je neovlašteno iskopavao i prodavao pijesak i šljunak čime je toj firmi protivpravno pribavio oko 835.590 KM.

Kako saznaju Nezavisne, on je osumnjičen da je bez ugovora i saglasnosti sa “Vodama Srpske” iskopao oko 73.000 metara kubnih pijeska i šljunka.

Protiv njega su službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izvještaj koji ga tereti da je počinio krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja.

“O.V. teretimo da je kao direktor privrednog društva iz Broda, krivična djela počinio od septembra 2018. do maja 2021. godine i potpisanog ugovora i dobijene saglasnosti organizovao, vodio i nadzirao iskop i eksploataciju materijala (pijeska i šljunka), a zatim izvršio njegovu dalju prodaju. Na ovaj način je privrednom društvu iz Broda pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 835.590 KM”, navodi se u saopštenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija