Nakon napada na Bošnjake u Bratuncu oglasio se i Miroslav: To nisam ja uradio nego moj brat

Nakon napada na Bošnjake u Bratuncu oglasio se i Miroslav: To nisam ja uradio nego moj brat


U centru Bratunca se 31. maja desio napad na nacionalnoj osnovi. Do incidenta je došlo u aščinici Korzo, a vlasnik objekta je ispričao kako se radi o Miroslavu Lukiću, koji je vrijeđao goste uz prijetnje smrću. Miroslav Lukić je danas za N1 demantovao, te tvrdi da se radi o njegovom bratu.

Podsjetimo, prije dva dana je vlasnik aščinice Beriz Merdžić svjedočio o ovom verbalnom napadu koji je odmah prijavio policiji.

“Danas se dogodio napad u ovom lokalu, od strane komšije i vlasnika lokala Tamo daleko. Napadač je druge nacionalnosti, Srbin, koji je tom prilikom uznemiravao goste aščinice Korzo. Tjerao je goste iz ove aščinice, pa je čak i pokrivenu ženu tjerao da skine maramu. “Nije mu bilo dosta, pa je tražio i svinjske bureke, a na kraju i prijetio smrću nama trojici” – govori jedan od braće napadnutog vlasnika za naš portal.

Napadnut vlasnik i gosti jedinog bošnjačkog lokala u Bratuncu: Prijetio nam je smrću, pokrivenu ženu tjerao da skine maramu

No, Lukić se javio na adresu N1, uz tvrdnje da se radi o njegovom bratu i da ne želi ništa da ima sa slučajem.

“Ja sam iz Zvornika, nastanjen sam u Neumu. Ja sam za prethodnih 48 sati dobio 78 prijetećih poruka, i po svoj život i po porodicu. Dobio sam ih zato što su braća Merdžić i N1 TV napisali moje puno ime i prezime, a to je moj brat tamo napravio problem, što mene apsolutno ne interesuje, jer ja 11 godina ne živim u Bratuncu. Dobijam prijeteće poruke po porodicu, a borio sam se deset godina da stvorim porodicu, vantjelesno sam išao i uspio sam, dobio sam sina i kćerku. Meni neko da prijeti porodicom, ne može”, izjavio je Lukić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija