Manijak iz Ljubuškog bludničio nad osam djevojčica

Manijak iz Ljubuškog bludničio nad osam djevojčica


U splitskom Općinskom sudu osuđen je 55-godišnji I. M., otac troje djece, rodom iz Ljubuškog, zbog osam krivičnih djela bludničenje i iskorištavanja djeteta zadovoljenjem pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.

Žrtve iz komšiluka

Muškarac koji je napastvovao djevojčice iz komšiluka, osuđen je na ukupno godinu i deset mjeseci iza rešetaka, s tim da će, po pravosnažnosti presude, provesti 10 mjeseci u iza rešeteaka, dok preostalu godinu neće ako u roku od tri godine ne počini neko novo krivično djelo.

On se teretio da je od marta 2011. do oktobra 2012. godine u Kaštelima, gdje je tada živio, u više navrata prilazio dvjema djevojčicama iz komšiluka u dobi od 11 i 12 godina kako bi zadovoljio svoj spolni nagon.

Iz otkopčanih hlača izvukao je spolni organ i pokazivao ga djevojčicama te se pred njima samozadovoljavao, pokušavajući razgovarati s njima. Prema presudi, isto je radio i pred 13-godišnjakinjom iz iste ulice, zatim pred 11-godišnjakinjom koju je od marta 2013. do oktobra 2014. pitao hoće li ga dotaknuti dok se samozadovoljava.

Isto je ponovio i pred osmogodišnjom djevojčicom, također iz komšiluka, od marta do juna 2015. godine. Manijak je u istom periodu prilazio još jednoj osmogodišnjoj djevojčici.

Jedinstvena kazna

Osim tih šest djevojčica, na isti način zlostavljao je i dvije šestogodišnjakinje, od kojih je jednoj ponekad nudio i slatkiše ako ga dodirne po spolnom organu, dok je drugoj dirao kosu dok se samozadovoljavao.

 

Pronađeno beživotno tijelo dječaka, sumnja se da je skočio sa stijene


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija