Velmir Muratčaus za CH: “Planirao prodati BMW-a. Od njega nema ništa. Nisam kriv za nesreću!”

Velmir Muratčaus za CH: “Planirao prodati BMW-a. Od njega nema ništa. Nisam kriv za nesreću!”


Dana 30.06.2022.godine u 23,30 sati na kolovozu ulice Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Audi A4”, reg oznaka A92-T-921, kojim je upravljao vozač A.P., rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “BMW”, reg. oznaka M74-O-071, kojim je upravljao vozač V.M., gdje je i nastanjen.

Nakon sudara došlo je do skretanja van kolovoza vozila “BMW” i udara u stub ulične rasvjete.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač V.M., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

https://youtu.be/6Rp7va9jMcw

Lakše tjelesne povrede su zadobili putnici iz vozila “BMW”, E.K., rođen 1993.godine u Sarajevu i A.D., rođena 1996.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći u UKC u Sarajevu, otpušteni na kućno liječenje.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Iz bolničke sobe, govorio je za Crnu-Hroniku Velmir Muratčaus poznatiji kao Veko, i objasnio kako je došlo do nesreće.

“Od BMW-a e60-tke nema ništa. U potpunosti je uništen. Ne mora uvijek biti kriv vozač u nekom sređenom automobilu. Ja nisam kriv za nesreću. Do nesreće je došlo tako što je dotično gospodin u Audi-ju vozio lijevom a ja srednjom trakom. Počeo je naglo da koči, da ne bi udario u automobil ispred njega a udario je mene tako što je namotao u moju srednju traku.

 

Silina udarca me bacila na banderu. Sa mnom su bili drug i drugarica koji su lakše povrijeđeni. Ja sam teže. Ugruhan sam sav i imam otvoreni prelom lijeve potkoljenice. Čekam operaciju u ponedjeljak ili utorak koja će biti. Sad za sad su mi stavili ekstenzije.” – izjavio je Velimir Muratčaus za portal Crna-Hronika.

Oglasio se “Veko” iz bolnice: “Ljudi hvala vam svima, dobro sam hvala Bogu”

Vaš komentar na komentare na društvenim mrežama?

“Moje mišljenje je da ne mora uvijek biti neko sređeno auto u krivu. Ne osuđujte na prvu odmah. Nemojte komentarisati kao da sam ja kriv kad nisam” – za kraj dodaje Veko.

Tačno prije 11 dana, BMW 535d Original M optic individual shadow line postavljen je na internet platformu za prodaju sa cijenom od 22.000KM a danas nakon nesreće će završiti na otpadu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Tešku nesreću imao je i 2011. godine kada je u saobraćajnoj nesreći učestvovalo putničko vozilo marke “Kia”, taxi vozilo “Passat” i motocikl u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

“Velmir Muratčauš je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Slomljene su mu obje natkoljenice, a zadobio je i otvoreni lom lijevog koljena. Slomljena mu je i karlica. Povrijeđeni će biti podvrgnut višesatnoj operaciji. Drugom povrijeđenom, A.B, ustanovljen je prijelom karlice, te je prebačen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. U njegovom slučaju operacija neće biti potrebna”, izjavila je za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol KCUS-a. (14.04.2011.)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija