Lopov krao maline pa pobjegao u crnom BMW-u

Lopov krao maline pa pobjegao u crnom BMW-u


Prošle godine malina je u Srbiji imala historijski visoku otkupnu cijenu, ali je ove sezone taj rekord oboren. To je privuklo i lopove, a lopovi su privukli policajce. Uhapšen je muškarac koji ima već 43 krivične prijave u svom dosijeu.

U ariljskom kraju grad je u značajnoj mjeri oštetio malinjake. Zbog toga je svaki ubrani kilogram voćarima dragocjen, ne samo zbog zarade već i da lakše pokriju uvećane troškove, javlja RTS.

“Kao i svakog dana brali smo maline. U jednom momentu komšinica nas je pozvala i rekla da crnim karavanom ‘BMW’ kradu maline. Ona ih je uhvatila na licu mjesta kad su zatvarali gepek. Mi smo pokušali da ih stignemo, ali već su pobjegli. Izmakli su i policiji u Arilju, međutim policija u Požegi im je napravila sačekušu i zaustavila ih na ariljskoj rampi, na raskršću za Čačak i Užice”, ističe Dejan Jovanović iz Dobrača.

Ispostavit će se da je u pitanju par dobro poznat policiji. Muškarac ima čak 43 krivične prijave, kaže Savo Jovanović, čije su maline takođe bile na meti lopova. Zbog toga strepi za bezbijednost majke i sina.

“Dobio sam informaciju da oni idu po selima i tipuju gde su stari ljudi i gde osjete da imaju novca. Ako im ne daju dobrovoljno, oni ih pretuku, ili šta im već urade, pošto je ovaj što je uhapšen u kolima imao i bejzbol palicu i elektrošoker”, kaže Savo.

Protiv kradljivaca je pokrenut krivični postupak.

U kosjerićkom kraju, na osnovu ranijeg iskustva, znaju kako da se izbore sa nezvanim noćnim beračima.

“Vrlo jednostavno, malina zrela – obereš. Uveče lopovi nemaju šta da ukradu i eto”, poručuje Vlade Nikolić iz Brda Grad.

Zbog onih koji ne prezaju od krađe ni po danu, u ariljskom kraju su voćari postali obazriviji i, kako kažu, neće ih dočekati onako kako inače dočekuju dobronamerne posetioce.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija