Porodici iz BiH pronađeni dokumenti: “Nastavljamo svoj put za Visoko kako bi bili sa porodicom za Bajram”

Porodici iz BiH pronađeni dokumenti: “Nastavljamo svoj put za Visoko kako bi bili sa porodicom za Bajram”


Porodica Hodžić je putujući iz Finske prema BiH u srijedu navečer na benziskoj u Belom Manastiru izgubila torbicu sa svim dokumentima i novcem.

Porodica je slučaj je prijavila tamošnjoj policiji koja je obavila za to predviđene radnje a porodicu sa dvoje djece smjestila u neki apartman da me spavaju u automobilu jer nisu mogli nastavit putovanje bez pasoša.

Adin Hodžić se javio našoj redakciji za pomoć da objavimo potragu u nadi da će se možda javit pošteni nalaznik. Mi smo to objavili pa je ta obajva u kratkom roku podijeljena više hiljada puta u regionu.

Naša redakcija Gpmaljevac.com je danas ujutro dobila poziv od Adina Hodžića koji je putujući iz daleke Finske prema BiH u Hrvatskoj izgubio torbicu sa svim dokumentima, karticama i većom svotom novca.

Adin nam je drhtavim i radosnim glasom saopćio ovu vijest:

“Krenem danas ujutro iz Belog Manastira u Zagreb u Ambasadu da probam riješit izgubljene pasoše, dođem na pola puta i zvoni mi telefon.. Ja se javim, kad muška osoba me pita, da li ste vi Adin Hodžić, reko jesam.. Kaže on pročitao sam na fejsu da ste izgubili i da tražite torbicu i želim da vam javim da je torbica kod mene.”

” Ja sam bio toliko uzbuđen da sam morao na autocesti stat na zaustavnu traku sa dođem sebi,, prvi izlaz, okrenem se i nazad za Beli Manastir. Nađemo se i čovjek koji želi bit anoniman sve mi vrati pa odemo u policiju javit da obustave potragu.”

” Znači vjerovali ili ne sve mi je vraćeno a osoba je pošteno i nagrađena.

Želim da se zahvalim svima, od moje sestre iz BiH, koja nije spavala dva dana zbog ovog slučaja, vama redakciji Gpmaljevac.com jer ste prvi ovo objavili kako bi mi pomogli i svima koji su nakon toga podijelili taj moj apel.”

” Želim se zahvaliti i Hrvatskoj policiji u Belom Manastiru koji su nam puno pomogli, bili jako ljubazni, našli nam smještaj u apartmanu da ne spavamo u autu sa djecom.”

” A ja sa ženom i djecom sada, zahvaljujući svima vama, lagano nastavljam put u svoju Bosnu i Hercegovinu, u svoj Visoko, da dočekam Kurban Bajram sa svojom porodicom koja me već dva dana na kućnom pragu čeka. Adin Hodžić i evo fotografija torbice.”

Javili su nam se i roditelji od Adina uz poruku:

” Mi smo roditelji od Adina zelimo se zahvaliti granicnom prelazu Maljevac anonimnom pronalazacu Hrvatskoj policiji koji su se pobrinuli za nasu djecu i uradili sve da se ovaj slucaj rijesi .Hvala svima na lijepim komentarima koji su dijelili ovu objavu koji su bili spremni pomoci finansijski .Hvala svim dobrim ljudima”

Da se i naša redakcija zahvali svim pratiocima,, jer takvu ekipu, raju, pratioce ili prijatelje što imamo mi, malo ko ima a dokaz tome je što ovo nije prvi riješen slučaj, već smo svi skupa magistrirali potragu,, radimo po sitemu “Svi za jednog, jedan za sve”, piše Gpmaljevac.com.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija