Ukrajina: Započeli smo veliku kontraofanzivu

Ukrajina: Započeli smo veliku kontraofanzivu


Ukrajinska vojska saopćila je da je započela kontraofanzivu protiv ruskih trupa koje su okupirale dijelove južne ukrajinske regije Herson, javlja DPA.

Ukrajina se nada okupiti ‘milijonsku‘ vojsku kako bi pokušala ponovno preuzeti teritorij okupiran od strane Rusije, rekao je tokom vikenda ministar odbrane Oleksij Reznikov. Njihove snage, dodao je, također su pokazale SAD-u da mogu dobro iskoristiti novonabavljene raketne sisteme većeg dometa, otvarajući tako vrata većem snabdijevanju.

Najmanje šest osoba poginulo je u nizu eksplozija u Novoj Kahovki u regiji Herson, javila je ruska državna novinska agencija TASS. Pozivajući se na šefa vojno-civilne uprave okruga Kahovka Vladimira Leontijeva, dodala je da su napad izvele Oružane snage Ukrajine.

Prema Leontjevu, šest osoba je poginulo, desetine su ranjene. Također je rekao da su mnogi ljudi još uvijek zarobljeni ispod ruševina.

Četiri osobe su povrijeđene nakon što je Mikolajiv jutros teško granatiran, rekao je gradonačelnik Oleksandr Sienkevič. Objavio je da su rakete pogodile dvije medicinske ustanove i stambene zgrade.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija