Foto: Ilustracija
Detalji prevare u BiH: Komšijama se lažno predstavljao pa im uzimao novac

Detalji prevare u BiH: Komšijama se lažno predstavljao pa im uzimao novac


Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv L.S. zbog niza prevara jer se građanima predstavljao kao komšijin sin ili porodični poznanik tražeći u zajam novac, pa je tako prevario osam Prijedorčana.

Terete ga da je u decembru 2019. godine u mjestu Svodna došao do kuće M.B. te mu se predstavio kao Milan Prebilović koji zajedno sa R.K. izdržava kaznu zatvora u KPZ Foča te da sakuplja novac za proslavu pravoslavnog Božića u zatvoru.

Oštećeni je povjerovao i dao mu 100 KM, koje mu nikada nisu vraćene.

Terete ga da je 14. marta 2020. godine oko 10 časova u Prijedoru, naselje Čirkin Polje, došao pred kuću M.Š. te mu rekao da je sin pokojnog Č.Š. i da mu treba 40 evra da plati paletu drva koja mu je stigla, a da će novac vratiti za dva sata, pa mu je oštećeni dao novac, koji nikad nije dobio nazad.

Prema optužnici, krajem marta 2020. godine u Prijedoru, u mjestu Gašića naselje, došao je pred kuću M.K. i tražio 100 KM u zajam, uz obećanje da će to vratiti u večernjim satima te mu je M.K. dao novac, koji mu nikada nije vraćen.

Osim toga, terete ga i da je 11. aprila 2020. godine oko 16 časova u Prijedoru, naselje Čirkin Polje, došao pred kuću Ž.K. te mu rekao da je dovozio drva i da mu treba 50 KM kako bi pomogao ocu koji je u bolnici, a da će novac vratiti naredni dan, a oštećeni mu je dao novac, koji mu nikada nije vraćen.

U nizu prevara navedena je i ona od 26. maja 2020. godine kada je oko 19 časova u Prijedoru, naselje Donja Puharska, optuženi došao pred kuću M.V. i rekao da je on brat mesara LJ.D. i da mu treba u zajam 50 KM koje će vratiti naredni dan, te mu je i on dao novac, koji mu nikada nije vraćen.

Takođe ga terete i da je 10. juna 2020. godine oko 19 časova, u mjestu Gaćani, došao do kuće B.K., kojem je rekao da je on radnik njegovog komšije i da mu je pukla guma na prikolici od traktora pa treba u zajam 50 KM kako bi zakrpio gumu. I on mu je dao taj iznos, koji mu nikada nije vraćen.

Ovog prevaranta terete i da je 28. juna 2020. godine oko 17 časova u Prijedoru došao do kuće M.Č. i rekao da je on majstor koji je presvlačio namještaj kod njega, i da mu je potrebno 100 KM koje će mu vratiti sutra, ali novac mu nikada nije vratio.

Takođe ga optužnica tereti da je 6. jula 2020. godine oko 18 časova u Prijedoru došao do kuće oštećene R.S. te joj rekao da je on sin njene rođake i da mu je auto ostalo u kvaru te mu treba u zajam 100 KM, a ona mu je dala novac, koji joj nikada nije vraćen.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija