Fatmir Alispahić potvrdio da ulazi u politiku sa Mirnesom Ajanovićem: Bit će nosilac liste za Parlament Federacije BiH

Fatmir Alispahić potvrdio da ulazi u politiku sa Mirnesom Ajanovićem: Bit će nosilac liste za Parlament Federacije BiH


Novinar i publicista Fatmir Alispahić sinoć je objavio svoju kandidaturu u stranci “BOSS” – Mirnes Ajanović kao kandidata za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Fatmir Alispahić postaje političar: Izlazi na listu sa Mirnesom Ajanovićem! “Političar mora da trčkara oko naroda”

Fatmir Alispahić će na Izborima 2022. godine biti nosilac liste za Parlament Federacije BiH, ispred BOSS – Bosanske stranke – Mirnes Ajanović.

Na Facebooku je objasnio zašto se nakon 30.godina aktivnog bavljenja novinarstvo odlučio na ovaj korak, te koji su mi motivi ulaska u politiku.

Dva su ključna motiva zbog kojih se, nakon 34 godine u novinarstvu, Fatmir Alispahić kandidira za Parlament:

1. Ovo je način da svoju slobodu govora i javne kritike zaštiti zastupničkim imunitetom, a ne da kao nezavisni novinar bude lahka meta za montirane procese i odmazde, kako je to bilo prošle godine kada je zbog tekstova protiv migrantskog nasilja nad građanima završio na Sudu BiH, na kome je poslije polugodišnjeg procesa pravomoćno oslobođen. Tek u Parlamentu – kritike, ideje i inicijative – mogu imati konkretnu realizaciju. Građani traže promjene i nova lica…

2. Advokat i predsjednik BOSS – Bosanske stranke Mirnes Ajanović i Fatmir Alispahić, neovisno jedan od drugoga, našli su se na istoj liniji fronta u pogledu zaštite građana pred terorom represije. Nije bilo ništa logičnije nego da udruže snage, pod geslom: ZAJEDNO SMO JAČI – tvrde njih dvojica.

Mirnes Ajanović je nosilac liste za Parlament BiH.
I Mirnes i Fatmir su prvi na kompenzacijskim listama Bosanske stranke, tako da svi koji žele glasati za njih trebaju u svojim izbornim jedinicama zaokružiti ili Bosansku stranku, ili kandidate Bosanske stranke.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija