(VIDEO) Pogledajte lišavanje slobode u Sarajevu: Privedene dvije osobe u akciji “Nevera”

(VIDEO) Pogledajte lišavanje slobode u Sarajevu: Privedene dvije osobe u akciji “Nevera”


Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine realizuje se akcija kodnog naziva “Nevera” usmjerena na više osoba osumnjičenih za međunarodno krijumčaranje narkotika, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju i vrše lišenja slobode i pretrese osumnjičenih osoba na području Sarajeva i okoline.

Preprodavali drogu u BiH i distribuirali je prema narkotržištu zemalja EU

U saopćenju se navodi da su osumnjičene osobe pod istragom da su se na području Sarajeva i šire bavile neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Evropske unije i na taj način sticale nezakonitu imovinsku korist.

Osumnjičeni se terete za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Krivičnog zakona BiH.

Posebni tim, koji je formirao komesar Uprave policije MUP-a KS-a Nusret Selimović, već duži vremenski period u svakodnevnom je kontaktu s Federalnom kriminalističko-istražnom i obavještajnom agencijom Sjedinjenih Američkih Država, odnosno FBI-em te Europolom uz čiju pomoć i u koordinaciji rade na složenim istragama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Inače, ovo je nastavak velikih akcija koje u posljednje vrijeme sprovodi Uprava policije MUP-a KS na razbijanju organizovanih kriminalnih grupa piše Hayat.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je.

Policijska akcija je u toku.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija