Danko Renovica priveden zbog krađe teške 545.000 maraka iz kompanije “SAS”

Danko Renovica priveden zbog krađe teške 545.000 maraka iz kompanije “SAS”


Danko Renovica osumnjičen da je provalio u kancelariju firme i odnio novac

Bijeljinska policija uhapsila je Danka Renovicu (48) iz Sokoca zbog sumnje da je 3. maja iz kancelarija firme “SAS” d.o.o Priboj ukrao više od 540.000 maraka, potvrđeno je za UNU.

Pljačka je izvedena 3. maja ove godine kada je, kako se sumnja, Renovica provalio u kancelariju direktora, na području Lopara, te izvršio premetačinu stvari. Pronašao je i sef iz kojeg je ukrao više od 540.000 maraka u kešu.

“Osumnjičeni D.R. je uhapšen zbog sumnje da je 3. maja ove godine počinio krivično djelo teške krađe na štetu pravnog lica iz Priboja u Loparama. Sumnja se da je po prethodnom dogovoru sa drugim licima, za kojima se traga, upotrebom podesnog alata nasilno provalio u poslovne prostorije i ukrao novac u iznosu od preko 500.000 KM”, rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.


Danko Renovica sproveden u Tužilaštvo (Foto: PU Bijeljina)

Ona kaže da je osumnjičeni predat u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teške krađe.

“Za njegovim saučesnicima se traga”, rekla je Marić.

Inače Danko Renovica ima debeo dosije. Prije dvije godine je uhapšen u Banjaluci sa Slodanom Ivanovićem kod koga su pronađeni lažni hrvatski dokumenti. Policija je pretresla i “Škodu Octaviu” koju su koristili i u njoj je otkriven pištolj, više mobilnih telefona, elektronski ometači signala, koji se koriste pri krađi vozila, određena količina novca…

Inače Renovica operativno važi za čovjeka bliskog auto-mafiji. Ranije je hapšen zbog sumnje da je, zajedno s još jednom osobom, iz kruga firme “Sanina” u Derventi ukrao automobil Mercedes C350, vrijedan oko 100.000 KM koji je ubrzo pronađen u Banjoj Luci. Bio je vinovnik i policijskih potjera.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija