U subotu velika sahrana Velimiru Velo Bušiću i Mati Grizelju u Gorici

U subotu velika sahrana Velimiru Velo Bušiću i Mati Grizelju u Gorici


Stradali u strašnom zločinu koji se dogodio u Gorici kod Gruda Velimir Velo Bušić (63) i Mate Grizelj (35) bit će pokopani u subotu 6. kolovoza u svojoj Gorici.

Mladi Mate Grizelj bit će ispraćen na mjesnom groblju Gorica Sovići, dok će Velimir Velo Bušić na posljednji počinak biti ispraćen na groblju svetog Stjepana u Gorici.

Kako je danas za Hercegovina.info rekao načelnik Gruda Ljubo Grizelj subota će biti proglašena Danom žalosti.

Podsjetimo, noćas oko 02:20 sata Bušić i Grizelj stradali su nakon što je na njih pucao Jozo Jasak tijekom proslave blagdana svetog Stjepana koji se tradicionalno slavi u Gorici.

U pucnjavi su ranjena još dva muškarca, od kojih je 25-godišnji A.G. zadobio lakše ozlijede, dok je 73-godišnjem Ž.G. zbog posljedica ranjavanja amputirana noga. Obojica su hospitalizirani u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Iza nastradalog Velimira ostali su supruga Željka, sinovi Hrvoje i Paško, nevjesta Marija, sestra Ljubica, zet Mirko, nećaci Ivan i Matea, obitelj pok. strica Valentina, obitelj pok. tetke Ive , obitelj pok. ujaka Stipe, obitelj pok. tetke Mile, tetka Danica, šura Dražan s obitelji, svastika Jelena s obitelji, svastika Marija s obitelji te ostala mnogobrojna rodbina.

Iza nastradalog Mate Grizelja ostali su majka ANA – ANKA, braća: TOMISLAV i MARIN, sestre: AMANDA i LJUBICA, nevjesta SANDRA, strina TONKA, ujaci: IVAN – MURTA i JERKO – BEKA s obiteljima, tetke: LJUBA i ŽELJKA s obiteljima, obitelji: GRIZELJ, GLUHOVIĆ i BOŠNJAK te ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i znanci.

 

Napadač koji je sinoć u mjestu Gorica kod Gruda ubio dvije i teško ranio još dvije osobe navodno je Jozo Jasak, koji je odranije poznat policiji.
On je, kako prenosi Hercegovinainfo, iz istog mjesta (Gorica-Sovići kod Gruda) kao i žrtve, a prije 20-ak godina je u jednom obračunu koristio bombu.

U sinoćnjem pokolju, kako smo ranije pisali, ubijeni su Velimir Bušić (60), poznati privrednik i vlasnik grudske kompanije Vebuscha i 34-godišnji Mate Grizelj.

Dvostruko ubistvo dasilo se sinoć oko 2 sata iza ponoći nakon kratke svađe u lokalu povodom proslave sv. Stjepana. Jasak je, kako kažu svjedoci, nakon verbalnog obračuna otišao iz objekta te se vratio s automatskom puškom ‘kalašnjikov‘.

On je ispalio rafal u pravcu gostiju lokala, a epilog strašnog napada je dvoje mrtvih i dvoje teško ranjenih. Jednom od ranjenih je amputirana noga u KBC Mostar.

Jasak je ubrzo nakon izvršenja ovog krivičnog djela uhapšen.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija