Nakon što su Beograđaninu izbušene gume komentari javnosti podijeljenje: “To su pojedinci koji žele poslati pogrešnu sliku o Sarajevu”

Nakon što su Beograđaninu izbušene gume komentari javnosti podijeljenje: “To su pojedinci koji žele poslati pogrešnu sliku o Sarajevu”


Mladić iz Beograda koji SFF neće pamtiti po dobrom, doživio je neugodnost nakon što su im izbušene sve gume na automobilu u centru Sarajeva piše Crna-Hronika. U ulici Skenderija u centru Sarajevu u noći s subote na nedjelju u večernjim satima, nepoznata osoba, ili više njih, izbušila je gume na automobilu beogradskih tablica marke Volvo, dok su ostali automobili parkirani pored vozila prošli bez oštećenja.

U nastavku pogledajte i fotografije, a sudeći prema slikama, sve se desilo u sarajevskom naselju Skenderija.

Ove informacije objavio je portal Crna hronika, a potvrdu informacije potražili smo i u MUP-u KS. “Nemamo ništa zabilježeno o tom događaju”; naveli su iz policije za portal Radiosarajevo.ba.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo na Facebook profilu ostavio je kratak komentar da on nije zadužen da otkloni ovu prljavu mrlju grada Sarajeva.

“Žao mi je što vi kao portal/medij ne poznajete šta su čije nadležnosti. Nažalost sigurnost, vandalizam, nepropisna parkiranja nisu u nadležnosti Turističke zajednice KS. U nastavku je link da vas podsjetim kako sam ja reagirao prošli put.” – napisao je Magoda Kenan te poslao link objave u kojoj se navodi da je direktor Turističke zajednice KS iz svog džepa dao novac Beograđanima kojima su u Sarajevu izbušene gume u 6 mjesecu 2022. godine.

U Sarajevu su muškarcu iz Beograda probušene gume na vozilu. O ovome se oglasila i bh. infuenserica Zerina Patković koja je, kako je rekla, popričala sa Beograđaninom.

“S obzirom da živim u blizini, danas sam krenula u supermarket, kada sam zatekla vozača i ovo vozilo.

Stala sam i pričala s njim nekoliko minuta. Momak je bio prilično potresen. Kaže, došao je tu na SFF. Ponudila sam mu pomoć i pitala da li je zvao policiju. Rekao je da nije jer ne vidi smisao toga, s obzirom da je šteta već učinjena. Zvao je šlep službu jer je to ono što mu treba. Na odlasku sam mu rekla da Sarajevo inače nije takvo, da su to pokvareni i zli pojedinci koji žele da on ponese u Beograd pogrešnu sliku o Sarajevu i ljudima koji tu žive.

Na tu moju rečenicu nije ništa rekao, samo se osmijehnuo, kao da mi je htio reći da je kasno za bilo kakve lijepe uspomene iz Sarajeva.

I kad malo bolje razmislim – jeste”, napisala je Patković prenosi RadioSarajevo

Na facebook-u su podijeljeni komentari javnosti. Jedni smatraju da automobil uopšte nije trebao biti tu parkiran, a drugi da je ovo sramota grada Sarajeva.

  • Smail Hadžija Hadžibajrić: “Parking papanima treba ovako. Ne može se pločnikom proći
    Invalidi i majke sa kolicima i djecom moraju silaziti i kretati se saobraćajnicom.
    Nema veze što su tablice BG. Primitivac ostaje primitivac bez obzira odakle je🤑🤢🤬
  • Emir Nuhanović: “Sramno -gostu se pomaže koliko god se može a ne napraviti ovakvu svinjaruju  to nije uradio Sarajlija….. to je seljačina u punom smislu te riječi
  • Meliha Šehović Čelik: “Imaju nadzorne kamere pa bujrum. A druga stvar vidim na trotoaru je, kazniti i njega. Mi pješaci najbolje znamo kako nama to svakodnevno smeta bahato ponašanje i parkiranje vozača.
  • Denis Hamidi: “Bolje bi bilo da nadležni nešta poduzmu da se ne parkira svugdje😡”
  • Min Ci: “Sramota pojedinaca nas grad je grad svih ljudi”
  • Amra Džinić Imamović: “Buše se gume bilo ko daje parkirao na trotoaru, a što su strane tablice pogotovu. Samo što će sada biti po nacionalizmu tretirano , a nije”
  • Nihad Zlatka Hurem: “Samo da se ispita jeli neki GLUPAN izbušio gume što je automobil beogradskih oznaka ili je normalan gradanin izbušio jer je mangup parkirao na trotoar.”
  • Željko Tomić: “Građansko,multikulturno Sarajevo.”
  • Admir Bećiragić: “Gdje je parkirao, dobro mu je volan na mjestu i ja molim nadležne da pauk radi i nedjeljom. Hvala”
  • Hasan Grošić: “Ovo je ispred Gorenje nebodera. Preko puta je Njemačka ambasada i EU. Dakle policija. Pored ove zgrade je policijska kućica izmedju vrtića i zgrade. Dakle postoje službena lica koja su ovo morala vidjeti”
  • Esmir Šabić: “I meni su u Bg gazali po krovu 🙈.. tako da nemam nekog sažaljenja…😅🤣”
  • Svetlana-Ceca Lalić: “Nije samo jedno auto parkirano….treba onda sve bušiti ili ne???!!!!!”
  • Nenad Draganić: “Neće to uraditi pravi Sarajlija.”
  • Vedad Delić: “Ovo Sarajevska raja ne radi 🙂”
  • Nermin Gušić: “Sva ta auta treba pauk da odnese”
  • Mufid Zimić: “Na Sarajlijama ne smije ostati mrlja pa bilo ko je oštečen. Spreman sam i ja dati tal da se popravi ono što jadovi rade u našem gradu.”
  • Indisa Klino: “Trebalo je kao turista da parkira na mjesto propisano ta parkiranje, plati parking i ne bi imao prrobušene gume.”
  • Amer Lekić: “Papak je papak, bio u Sarajevu ili Beogradu. Trotoar od pola metra je za njega malo.”
  • Denis Zejnelagić: “Da li novinar zna pravi razlog bušenja guma?
    Meni ovo više liči na seljačko parkiranje vozila na mjestu koje nije zakonom označeno kao parking?! Meni ovo više liči na pješacku zonu. Ne podržavam ovakvo ponašanje i vandalizam, ali po ovome su se sudarili identični”
  • Nerminn Dženeta Alimanović: “De izbušite patriote i Sebiji Izetbegović kad se parkira ako ste tako pošteni ima vučna služba auto je moglo odvući ako nije propisno parkirano a ne ovako ovo je dno dna”

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija