Tegeltija: Sarajevska opozicija igra po SDA pravilima, zaklinju se u Aliju i prema Srbima i Hrvatima žele da budu još veća SDA

Tegeltija: Sarajevska opozicija igra po SDA pravilima, zaklinju se u Aliju i prema Srbima i Hrvatima žele da budu još veća SDA


Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija dao je svoje viđenje opozicionih stranaka čije je sjedište u Sarajevu. Iako je poznato da redovno “pljuje” po SDA, u ovom komentaru je čak djelovao kao portparol te stranke, s obzirom na to kakve je kritike uputio na račun opozicije.

– Sarajevska opozicija igra kao protiv SDA, ali na SDA terenu, po SDA pravilima (koje SDA može da mijenja kako im se prohtije), prema SDA listi vrijednosti, sa zaklinjanjem u Aliju i njegovu politiku (Alija koosnivač SDA). Njihova poruka je mi smo poštena SDA! Ne može kopija pobjediti original.

Ako izuzmeš priču o korupciji, šta je njihova poruka i u čemu se politički razlikuju od SDA. Nema razlike. Nije da neće nego oni ne znaju pobjediti SDA. Tako se ne može pobjediti stranka sa infrastrukturom kakvu ima SDA. Na stranu to što za BiH nisu nikakva politička alternativa.

To je skup stranaka koje prema Srbima i Hrvatima hoće da budu veća SDA od SDA, ne nude nikakav novi pristup, napisao je Tegeltija.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija