Policija lišila slobode lopova koji je krao nakit i novac po kućama

Policija lišila slobode lopova koji je krao nakit i novac po kućama


Policijski službenici PU Travnik i PS Vitez u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno su rasvijetlili tri krivična djela „Teške krađe“.

Naime, tokom noći sa 21. na 22. avgust u PS Vitez prijavljena su tri krivična djela teške krađe od nepoznatih osoba.

Dvije krađe izvršene su u mjestu Nadioci, a jedna u ulici Kralja Tvrtka, općina Vitez.

Navedena krivična djela su izvršena provalama u porodične kuće vlasništvo P. B., M. J. i V. J., u kojima je izvršena premetačina stvari, kojom prilikom je ukradeno zlatnog i srebrenog nakita znatne materijalne vrijednosti, novac u vrijednosti oko 5.700 KM, kao i određeni kućanski predmeti.

Navedenim aktivnostima, uključujući i operativni rad na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela A. S. (35) iz Travnika, koji je lišen slobode i predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

“Određeni dio ukradenih predmeta pronađen je u putničkom motornom vozilu koji je koristio osumnjičeni i oni vraćeni vlasnicima – naveli su iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija