Kadirov Putinu: Možemo brzo smiriti 15 posto svjetske zajednice koja je protiv nas

Kadirov Putinu: Možemo brzo smiriti 15 posto svjetske zajednice koja je protiv nas


Vođa Čečenije Ramzan Kadirov zatražio je od ruskog predsjednika Vladimira Putina da mu pruži priliku da što prije završi posebnu operaciju u Ukrajini.

“Molim vrhovnog zapovjednika da nam pruži priliku da završimo posebnu operaciju bez odgađanja. Ako je 15 posto svjetske zajednice protiv nas, to ne znači da je cijeli svijet protiv nas. Možemo brzo smiriti tih 15 posto, apsolutno nema problema”, rekao je Kadirov u audio poruci, komentarišući optužbe Kijeva protiv njega.

U petak je ukrajinska sigurnosna služba saopćila kako je “prikupila nedvosmislene dokaze o ratnim zločinima” od strane Kadirova, kao i Daniila Martynova i Huseina Mezhidova. Kako je navedeno, u februaru i martu ove godine šef Čečenije “nadzirao je razvoj i planiranje pojedinih vojnih operacija jedinica, te davao zapovijedi”.

Martynov danas radi kao savjetnik šefa Ministarstva za izvanredne situacije, prije toga je bio pomoćnik čelnika Čečenije i služio je u republičkom odjelu Ruske garde.

U martu je Kadirov nazvao Mezhidova zapovjednikom čečenskog bataljona “Jug”, prenose ruske RIA novosti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija