Sutra dženaza tragično preminulom Edisu iz Živinica: Njegova smrt postala je misterija

Sutra dženaza tragično preminulom Edisu iz Živinica: Njegova smrt postala je misterija


U tragičnom slučaju koji se desio u Živinicama preminuo je 34-godišnji Edis Omazić. Saznajemo da je nastradali Edis pronađen u teškom zdravstvenom stanju na lokalitetu Živčići Đurđevik na lokaciji rudničkog nasipa “Kipa” pored putničkom automobila, dana 22. na 23. augustu u noćnim satima a tijelo je na pronađeno tek u popodnevnim satima, sutradan.

Tragedija u Živinicama: Pronađeno tijelo Edisa Omazića. Preminuo nakon 5 dana

Inna lil Lahi wa Inna iLayhi Raji'un. Allahovom voljom moj brat je danas preselio na ahiret, molim Allaha da ga uvede u Džennet. Lave moj dobri borio si se do zadnjeg daha 😭💙”

Dženaza namaz će se obaviti u utorak (sutra) na mezarju Tresulje – Rakovik. Iza preminulog Edisa ostala je maloljetna kćerka Amila, otac Enes, mahka Azema i brat Denis.

Policijska stanica Živinice 23. augusta je obaviještena od dežurnog medicinara Hitne službe Doma zdravlja Živinice, da je ukazana ljekarska pomoć E.O., rođen 1988.godine iz Živinica, koji je u besvjesnom stanju dovezen u njihovu službu”, kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Nakon pronalaska, Omazić je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je pet dana kasnije podlegao tjelesnim povredama.

“Pacijent je bio hospitaliziran u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju od 23. do 28. augusta ove godine, kada je nastupila smrt”, potvrđeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Na koji način je Omazić došao do rudničke kipe te kako su nastale povrede, pitanja su na koja bi odgovore trebala dati istraga. Iz policije navode da se uzrok smrti, kao i sve ostale okolnosti vezane za ovaj događaj utvrđuju.

“Službenici Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilastva, poduzimaju sve potrebne mjere u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojim je došlo do povređivanja E. O. i na utvrđivanju tačnog uzroka smrti”, navela je Kapidžić.

U cilju istrage, iz policije trenutno nisu u mogućnosti ustupiti više informacija, navodeći da će po okončanju istrage prema tužilaštvu biti upućen adekvatan izvještaj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija